pondělí 3. září 2012

Diary 3.9.2012 New school, New life

Ahoooj všichni!
Jaký byl první den ve škole? No, tak já vzhledem k tomu, že jsem se dnes oficiálně stala středoškolačkou, počítejte s tím, že budete teď ty první dny prožívat se mnou, protože se o tom vážně nutně potřebuji někde vypsat :-) Shrnu to do pár bodů...





1. Ráno 
Bylo naprosto smrtelné....ne, trochu přeháním..Ve skutečnosti jsem při zvonění budíku okamžitě vyskočila, ale následky se dostavily protože už od tří hodin
 mám chuť jít spát, bolí mě nohy a hlava...Takže vážně hrůza a asi bude nějakou dobu trvat než si zase zvyknu.

2. Cesta autobusem
Ještě den předtím jsem měla krizi, protože jsem vůbec nemohla najít spoje na autobus, který by nějak pasovat. Naštěstí to ale bylo úplně v pohodě... Naštvala mě ale jedna věc..Ráno jsem si dokonale upravila vlasy, ale když jsem šla na zastávku, trochu mrholilo a tak moje vlasy zvlhly a teď vypadám jako poloviční ovce :D Docela mě to naštvalo, ale tak příště už to bude lepší a dám si na to pozor no..

3.Naše třída
Jsem krásné 1.C. Vždycky jsem chtěla být "céčko" :-) Třídu máme úplně nejvýše ( takže asi budou bolet nohy), ale zase tam na tom ptaře jsou sedačky a je to tam fajn. Třída je jedna z těch starších, ale tak to je mi jedno, protože se stejně budeme hodně stěhovat a časem nám ji určitě spraví.

4. Naše třídní učitelka
Prvně jsme měli mít jednu protivnou učitelku, s kterou jsem měla tu čest už na přijímačkách, ale naštěstí máme nějakou jinou, která vypadala naprosto v pohodě. Takže zatim spokojenost. Tamta učitelka je jako zástupce naší třídní, ale i tak ji budeme vídat hodněkrát, protože ji budeme mít na angličtinu.

5. Mí spolužáci
Myslela jsem, že se tam nikdo s nikým nebude znát...Takže mě dost naštvalo, když byl ve třídě takový kravál a všichni se tam bavili. Sice jsem tam taky s kámoškou, ale jako mě připadalo, jako by se tam všichni znali už celé roky.. A zase za to může ten hloupý Facebook. mě tohle prostě připadá hloupé. Takhle se budou akorát vytvářet malé skupinky a bude dlouho trvat, než se začneme bavit všichni se všema. ALe jinak bych řekla, že jsou všichni v pohodě...Troufám si dokonce říct lepší průměr :-) Čekala jsem opravdovou katastrofu, ale byla jsem docela překvapená ( příjemně )



6. Náš rozvrh
Kdo to ještě neví, naše třída má obor "živé jazyky"... Doufám že si to dokážete "živě" představit :D To tedy znamená, že máme 8 hodin angličtiny týdně, z toho ještě několik hodin s rodilým mluvčím a to ani ještě nepočítám 5 hodin druhého jazyka. Takže kdybych to měla shrnout, naše výuka se bude skládat převážně z jazyků a občas do toho skočí nějaký jiný předmět :D Já si nestěžuji, bude to sice asi fuška, ale já jsem do té třídy šla s tím, že chci umět anglicky a chci studovat v zahraničí.. Takže tak.

7. A zase skončíme u slavné sedmičky. Celkově to beru tak, že....mám smíšené pocity. Myslím že první ročník bude hodně seznamovací..ale jsem ráda že jedeme příští týden na adaptační kurz, kde se doufám hodně stmelíme :-) Všechny začátky jsou prostě hloupé, takže ani tenhle začátek se mi moc nelíbí, ale jsem ráda alespoň za dobrý první dojem...Doufám tedy, že všechno bude v pohodě a bude z nás skvělá třída :´)

Doufám že jsem vás moc nezatížila tímhle článkem, ale tohle je pro mě vážně velká událost.. Většina mých vrstevníků z blogů jsou už na výšce, takže já jsem v podstatě ještě "dítě", tak mě pochopte :P

Mimochodem, jaký byl váš první den :-)) ?

2 komentáře:

  1. Jo, tak ty skupinky budou vždycky všude. Pár lidí se u mě v prváku loni znalo (většinou s kamarádkou ze základky, i já), ale jinak nikdo s nikým. Zezačátku to byla strašná zábava a těšila jsem se tam (to je jasné, nové prostředí, nové všechno), ale teď? Skupinky jak blázen.. Ale to je všude, to nikdy jiné nebude.. Přeju hodně štěstí ve tvém středoškolském životě! :) Je o dost jiný, než ten na základce, ale taky lepší :)

    OdpovědětVymazat
  2. Úplně přesně si pamatuji můj první den na střední... a absolutně chápu tvoje pocity :) ale chce to všecko čas a brzy se se svými všemi spolužáky skamarádíš.. :)
    Já letost nastupuji na výšku ;) Takže si ještě užívám prázdnin.. ;)

    OdpovědětVymazat