úterý 9. července 2013

Čteme klasiku #1

Taky vám v knihovně leží taková spousta klasik a povinné četby do které se chcete nebo musíte pustit, ale nějak se k tomu nemáte? Tento letní projekt vymyslela Roxanne z blogu http://roxannes-bookshelf.blogspot.cz/. Jde o to během léta přečíst co nejvíce knih, které jsou tzv. klasika. Myslím, že je to skvělá příležitost se nějak přes léto motivovat a hlavně dočíst povinnou četbu do školy.

Já jsem rozhodla do projektu zapojit, protože mám na čtení během prázdnin opravdu dostatek a hlavně proto, že se nechci pak rok před maturitou nervovat s dvaceti knížkami do povinné literatury. Takže můj hlavní důvod je literatura k maturitě a krom toho, jsem vlastně nikdy žádnou klasickou literaturu nečetla a ve škole to vždycky tak nějak odflákla nebo opsala (vážně na to nejsem hrdá ale :D)

Nejdříve jsem si chtěla dát cíl 4 knihy, ale když jsem viděla, jak jsou některé teňoučke, řekla jsem že snad těch 6 knih zvládnu :)
  
Tak a tady je můj prozatimní seznam 4 knih, které už mám půjčené z knihovny
1. Pýcha a předsudek (Jane Austenová)
2. Hrdý Budžeš ( Irena Dousková)
3. Kytice (Karel Jaromír Erben)
4. Romeo a Julie (William Shakespeare)
Dále jsem si ještě vybrala pár knih, ale ty zatím nemám sehnané a nějak se nemůžu rozhodnout, které další dvě si ještě vybrat. Poraďte :)
 John Steinback – O myších a lidech
Božena Němcová - Babička
Lev Nikolajevič Tolstoj - Anna Karenina
Dante Alighieri - Lakomec

 
Tak to by bylo, teď už jenom doufat, že se mi podaří ten cíl splnit. Ale abych pravdu řekla, docela se na to těším, protože co jsem se tak dneska koukala, tak to vypadá, že to možná i bude zábava ;-)
Pokud se také chcete zapojit, koukněte SEM


4 komentáře:

  1. nice post

    do you want to follow each other ?
    follow me on
    http://berlycaroline.blogspot.com/

    i follow u now

    OdpovědětVymazat
  2. Tento článok som zbadala až teraz, ale ak ešte chceš poradiť, tak ja by som odporučila Babičku. Mám ju prečítanú aj pozretú a bola to jediná kniha (a film), ktorá ma rozplakala. Naozaj krásne dielo. Plus Annu Kareninu, ale to preto, že aj ja sa na ňu chystám :-)

    TravelDreamLove

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Babičku si chci určitě jednou přečíst, myslím že je to taková ta největší klasika. Anna Karenina se mi líbí svým dějem, ale neskutečně mě děsí ta tloušťka knihy :D Přeci jen je lepší přežít nějakých 200 stran než 800 :D

      Vymazat
    2. Ak je dobrý dej, je mi v podstate jedno, aká hrubá je kniha. Ak ma "pohltí" dokážem čítať aj celé dni nonstop (doslova)

      Vymazat