sobota 6. července 2013

On my wishlist #1


"Sobotní meme z dílny Book Chick City (http://www.bookchickcity.com/)  Cílem je uveřejnit knihy, které bychom si chtěli koupit. Můžou to být starší i novější knihy, či knihy vycházející v budoucnu. Já jsem si pro tuto sobotu vybrala:"

Knihy + anotace


Strhující milostný příběh
Ona nepije ani nenadává a ve skříni má spoustu seriózních svetříků. Abby věří, že si dokázala vybudovat dostatečnou vzdálenost mezi sebou a svou temnou minulostí, ale když se svou nejlepší kamarádkou dorazí na univerzitu, její cestu k novému začátku zkříží rebel a polykač holek na jednu noc, Travis Madox. Urostlý, potetovaný hezoun je to poslední, co Abby potřebuje…
On tráví noci vyděláváním peněz na zakázaných zápasech a holky střídá častěji než ponožky. Do Abbyina života se vetře trikem – nabídne jí sázku, že měsíc vydrží bez sexu – když ona s ním ten měsíc bude bydlet. Ať tak či onak, Travis netuší, do jak těžkého zápasu se pustil.

Pokračování mrazivého románu Past
Rein je opět v akci. Po útěku ze sídla se dostane do zajetí ke kuplířce, avšak odhalí její úmysly a začne opět vzdorovat. Jak dopadne strastiplná cesta k Rowanovi? Vaughn je rozhodnutý přivést Rein zpět do sídla za každou cenu. Tentokrát jde Rein o všechno.




 
 Cas Lowood zdědil vzácné poslání: zabíjí mrtvé. Před ním to dělal jeho otec, dokud nebyl hrůzně zavražděn duchem, kterého měl zabít.

Vyzbrojen otcovým tajemným a smrtícím athame, Cas cestuje po zemi se svou čarodějnickou matkou a kocourem, který větří duchy. Společně se vydávají po stopách legend a místního folklóru a snaží se držet krok s mrtvými zabijáky. Otravné věci jako budoucnost neřeší a přátele si drží od těla.

Když přijedou do nového města, aby našli ducha, jemuž místní říkají Anna krví oděná, nečeká Cas nic než obvyklou rutinu: nastěhovat se, vypátrat a zabít. Místo toho ale najde běsnící prokletou dívku, přízrak, s jakým se dosud nesetkal. Stále nosí šaty, které měla na sobě v den své brutální vraždy roku 1958. Tehdy byly bílé, ale teď jsou rudě potřísněné a kape z nich krev.

Od své smrti Anna zabíjí každého, kdo se opováží vstoupit do jejího opuštěného viktoriánského domu, kterému kdysi říkala domov.
Avšak z nějakého důvodu Casův život ušetří. 



 Není pochyb o tom, že hrdinkou románu Pýcha a předsudek, Lízinkou, je sama Jane Austenová (1775–1817). Přestože prožila tak typicky nekonfliktní život (nikdy se neprovdala a jediné nabídnutí k sňatku prý během hodiny odmítla), neodráží se v jejím díle žádná osudová hořkost. Zdá se, že se ze své pozice dcery bez věna, a tudíž dívky bez zvláštních šancí na lepší sňatek, spíš nesmírně bavila – asi jako člověk, který v divadle sleduje zábavnou komedii. Přidáním ironického podtextu posunula románovou tvorbu ze sfér naivního realismu o několik generací dopředu. Víc než půldruhého století je doba, která dovedla pohltit stovky literárních děl, jimž se při zrodu prorokovala nesmrtelnost; a byla to díla s daleko efektnějšími a vzrušivějšími náměty než Pýcha a předsudek. Jemné kouzlo Jane Austenové má svůj stálý vděčný okruh čtenářů a každá nová generace autorčin odkaz objevuje po svém, v nových barevných odstínech a v novém lesku.


 Můj komentář ;)

Když takhle vidím ty úžasné knížky, chce se mi vzít věchny své úspory a letět do knihkupectví :D Ale ne, to by asi neklaplo..Vybrala jsem si 4 knihy. První je "Krásná katastrofa", která mě zaujala svou anotací, četla jsem na ní kladné recenze a myslím že by mě mohla bavit. Krom toho, už si potřebuju trochu odpočinout od všech těch dystopii, kde jsou jenom samé konce světa a tragédie :D

Druhá kniha "Horečka" je druhý díl pokračování série Zahrada nesmrtelnosti. Možná bych ještě chvíli počkala, ale kniha je teď v akci za 119 kč, což je naprosto úžasná cena. Takže si pro ní asi hodně brzy půjdu.

Další je "Anna krví oděná", taktéž hodně komentovaná kniha, která se mi líbí čím dál víc. Má úžasnou obálku, zajímavý příběh-anotaci a hlavně mám chuť a náladu se bát :)


"Pýcha a předsudek" možná může být pro vás záhadou. Z mé strany jde o volitelnou literaturu k maturitě a protože letos půjdu teprve do 2.ročníku, rozhodla jsem se že začnu s něčím trochu zábavnějším. Už jsem o této knize od Jane Austenové hodně slyšela, dokonce byla i zfilmovaná...proto pevně věřím, že to nebude zas taková hrůza a koupím si ji.

Žádné komentáře:

Okomentovat