sobota 9. června 2012

Časopisy - kvalita vs. cena?

Krásný den! V poslední době jsem nějak překročila k úplně jiným časopisům a celkově hodně četla, zkoumala a vlastně si i tak trochu vybírala, který nakonec vyhraje a budu si ho kupovat pravidelně.. Elle, Cosmopolitan, Joy, InStyle, Marianne a tak dále a tak dále. Ale upřímně. Taky vás tak zaráží ta cena některých časopisů??
Nevím jak vy, ale mě připadá dost velký nepoměr, když například Cosmopolitan stojí 60 korun a má stejný počet stran jako Svět ženy, který stojí 14 korun a třeba i s dárkem.. Prostě absurdní, jinak se to říct nedá :D
Já bych ale chtěla trochu rozebrat jeden z nejprodávanějších časopisů a tím je...

Elle

Dát 100 korun za časopis je fakt děsné a většinou mě ke koupi vždycky nalákají tím dárkem :D Ano, na druhou stranu je to časopis který má přes 200 stran + většinou fajn dárek, takže to té ceně možná odpovídá, ale stejně je to šílené :-) Dále mi trochu vadí celkové články. Pro mě to je tak trochu jako číst nějaký složitý odborný článek. Musím se hodně soustředit abych nepřestávala dávat pozor a většinou jsem ráda, když jeden článek přečtu do čtvrt hodiny :D Mnohem více mám ráda takové ty kratší články psanější volnou formou. Posledním negativem jsou snad jen ty otravné reklamy na každé straně..
A co vy? Kupujete si elle, co vy by jste ji vytkli :-) ??                                                           
Vždycky si říkám, jo ten dárek musím mít, takže si koupím tohle číslo a pak si dávám od elle pauzu. Stejně to ale nikdy nedodržím :D


 Naopak takový cosmopolitan mě docela překvapil. Články jsou fajn a to mi stačí :-) Podobný je třeba i Joy, který si také občas koupím..
Ještě více mě ale překvapil časopis náhodně ležící v jídelně. Svět ženy, který si koupila moje mamka. Nakoukla jsem, zjistila jsem že má 124 stránek a docela dost čtení a různých příběhů ze života. Opravdu se v něm našlo spoustu toho dobrého. Nejvíce mě ale zaskočila cena 14 korun. To si snad dělají srandu, to byla moje první reakce :D Je docela smutné, že člověk zaplatí třeba 60 korun a přitom jsou na stáncích i takové ty české časopisy, které stojí třeba kolem deseti korun ale jsou skoro na stejné úrovni nebo i vyšší co se týče článků. Co se dá dělat no, tyhle velké zahraniční čaopisy si prostě myslí, že jsou něco lepšího a proto hází takové ceny. Je to stejné jako u značkového oblečení, kde je to třeba jen nevkusný kus hadru a stojí 10 000 ale také se dá koupit za 100 kč...Myslím, že roli nehraje značka nebo jméno, ale především kvalita a oblíbenost :)

A mám i nějaké otázky pro vás. Jaký je váš oblíbený časopis? Máte nějaký tip?? Já jsem zatím u Cosma, většinou i Elle ale doporučit mi nějaký jiný, třeba ještě lepší by bylo fajn :-)
A docela by mě zajímalo jaký na tohle téma máte vy názor.







2 komentáře:

  1. Občas si koupím Elle, ale spíš mám raději třeba InStyle, ten je docela fajn... :)
    Jinak mi upřímně všechny přijdou celkem na jedno brdo. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já si časopisy moc nekupuju, většinu info a novinek najdu na netu mnohem dřív:-)

    OdpovědětVymazat