čtvrtek 15. srpna 2013

Filmová rekapitulace aneb co jsem viděla a chci vidět


Dneska článek na filmové téma. Jen abych vše uvedla na pravou míru...U mě je dost těžké, aby se mi nějaký film vážně líbil a vyloženě mě nadchl, takže se nevyděste, pokud polovinu věcí zkritizuji :D Ale dost mi to leží v hlavě a proto prostě musím okomentovat, které filmy jsem v poslední době viděla a které naopak jsou nebo budou v kinech a třeba by stály za shlédnutí.



Hunger Games
Podle knižní předlohy, na film jsem se musela podívat hned jak jsem dočetla první díl knihy. Co bych k tomu tak řekla, film se mi celkem líbil, ale zase ne že by to byl nějaký trhák. Myslím že v knize bylo popsáno hodně důležitých událostí, které se ve filmu třeba jen na chíli mihly, nebo třeba byly úplně vypuštěny. Tak už to ale u filmů bývá. I tak ale určitě stojí za shlédnutí a já jsem moc zvědavá na druhý díl, který má jít do kin tuším teď někdy na podzim.







Hostitel
https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQx7O7qZOnHsK6oFlsmQ_TS6QEbmpjxKY2PRkTc5sAbq3wIldUsHostitel mě naprosto okouzlil svým příběhem. Je to něco úžasného, ale podle mě, se takový příběh dost těžko dokáže zfilmovat. Je tam tolik těch pocitů, popisů a myšlení, že na plátně to nevyzní tak hezky, jako právě v knize. Přesto všechno se mi film šíleně líbil a nemůžu se dočkat, až si konečně přečtu i knižní tvorbu...Mimo jiné, naprosto miluji závěrečný song právě pro tento film






Nezvratný Osud 5
Pod názvem final destination, doufám že tento díl byl už vážně finální, protože tohle je hrozná blbost :D Myšlenka docela zajímavá, před osudem neutečete, smrt si vás najde ale...To zpracování je vážně podivné. Jestli tohle měl být horor, tak to nevím nevím, protože já jsem se ve většině případů spíše smála. Začátek vypadal docela nadějně, ale pak..nebudu radši komentovat. Pokud ale chcete vidět horor aniž by jste měli noční můry, tak klidně zkoukněte :D






Spring Breakers
Pro mě nejdivnější film za tento rok, jaký jsem viděla. Podle toho hereckého hvězdného obsazení jsem čekala nějakou bombu, i když mě téma nějak nezaujalo. Ale jak říkám, všechny holky v hlavní roli mám ráda, takže jsem zkoukla. Tak, a teď mi prosím řekněte, jaký smysl má tenhle "film". Nevím jak jsem u toho dokázala vydržet sedět dvě hodiny, protože se tam v podstatě nic neděje a ještě navíc je to natočeno takovým tím divným vypravěčským stylem, takže jsem si připadala jako bych byla sfetovaná. Nevím jestli na tom mělo být nějaké poučení, jestli v tom mám hledat nějaký duchaplný smysl, ale já jsem ho teda nenašla. Pardon.










Mortal Instruments : Město z kostí
Opět film podle knižní předlohy o které jsem já osobně snad nikdy neslyšela. Trailer mě ale hodně zaujal a ta herečka mi připadá úžasná :O Do kin má přijít 5.9.2013, což je za chvilinku. Jsem dost zvědavá, uvidím jestli se půjdu kouknout, anebo si nejdřív přečtu knihu. Každopádně film vypadá podle traileru hodně nadějně. 



Clary je obyčejná -náctiletá holka z New Yorku. Než její máma zmizí, než zjistí, že vidí to, co ostatní ne, než pozná, že v našem světě se skrývá ještě jeden, plný démonů a strážců. Než se ukáže, že její máma i ona jsou jedněmy z vyvolených strážců. Pak se její život úplně změní.








Já padouch 2
Je to zvláštní, ale tenhle mimoňovský trend mě nějak minul. Ty žluté fazole jsou už snad úplně všude! Na facebooku už dokonce existují mimoňovští smajlíci, na adroidu je hra s mimoňama, všelijaké obrázky a gify, spamy...Jsou vážně všude a....pěkně mi lezou na nervy :D No dobrá, ano, jsou roztomiloučcí, ale někteří lidi už to vážně přehání. Možná ale hlavní důvod mé nezůčastněnosti bude v tom, že jsem vůbec nevěděla že nějaký film Já padouch existuje a proto když jsem viděla, že už je v kinech druhý díl, byla jsem mírně překvapená :D ( a abych aspoň trochu vyzkoušela tu mimoň epidemii , hodila jsem vám mimoně na úvodní fotku :D)






Docela mě zaujaly i tyto filmy ↓ :) Však se můžete sami kouknout na program cinestar, cinemacity nebo jiného kina, které máte poblíž.
Percy Jackson: Moře nestvůr Machři 2 V zajetí démonů jOBS

Teď ale to hlavní...Já do kina vůbec nechodím :D Když už se hraje v kinech nějaký dobrý film, tak si počkám pár týdnů a pak v klidu shlédnu online doma nebo v angličtině, nedělá mi to problém, pro mě je to pohodlnější a zároveň ušetřím. Krom toho v kině se musí v klidu sedět, zato doma u filmu můžu v klidu mluvit, rozebírat děj, ječet, skákat, běhat, stopnout film v tom nejhorším a podobně :D Ano, to jsou ty výhody "domácího kina"

A zase klasicky otázky. Viděli jste některý ze zmiňovaných filmů? Jaké byly? A chodíte často do kina, nebo taky spíše koukáte doma? A...nedoporučili by jste mi nějaký film :)? V poslední době jsem totiž vážně měla štěstí na to, vidět jenom samé blbosti :D A jaký je váš oblíbený film?



7 komentářů:

  1. hunger games som videla , strašne sa teším na dvojku :) nevieš kde by som si mohla pozrieť toho hostiteľa? všade som to hľadala :)Na nezvratnom osude som sa tiež nasmiala a na spring breakers som sa tešila a nedopadlo to podľa mojich predstáv.Na mesto kostí sa chystám do kina a já padouch som nevidela ani jednotku :))
    http://keepcalmanddowhateveryouwant.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to jsme na tom se vším úplně stejně :D Já jsem si Hostitele stáhla na uložto.cz ;) Ale možná už je to i někde online, to nevím.

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem úplnej filmovej analfabet, znám akorát Hunger Games :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V pohodě, taky na tom nejsem nejlépe. To jsou filmy, které jsem shlédla za půl roku, možná i déle:DD

      Vymazat
  4. Hunger Games, Hostitela a Já padouch 2 jsem viděla, zbytek ne.. Nástroje smrti - Město z kostí těď čtu knihu a chystám se do Prahy na film do kina.
    A no..Mimoně mám docela ráda, ale že byhc z nich vyšilovala, to fakt ne..

    OdpovědětVymazat
  5. Hostitele jsm viděla a byl opravdu skvělý =) Já se chystám na druhý díl HG, Percyho s Město z kostí =)

    OdpovědětVymazat
  6. S Hostiteľom súhlasím, nedá sa poriadne zfilmovať, lebo keby áno, tak by mal film štyri hodiny :D
    Pri HG sa mi zdalo, že sa držia knižnej predlohy až veľmi, tak neviem... :)

    OdpovědětVymazat