neděle 17. června 2012

Můj názor na...USA

Dneska něco do nové rubriky můj názor na.... Jiný člověk, jný názor a proto budu ráda když se i vy vyjádříte v komentářích.


Můj názor na...USA

Amerika, pro mnoho lidí dokonalá země, tajný sen...Já se ale mnohem více setkávám s hatery Ameriky, kteří si o nich myslí jen to, že jsou hloupí namyšlení a pošahaní!
Já můžu stoprocentně říct, že zapadám do té první skupiny a USA jako takovou opravdu miluji...



Amerika, obrovský kontinent s těmi největšími a nejkrásnějšími městy, nejbohatšími lidmi, nejtalentovanějšími celebritami. Občas mi připadá, že všechno má spojitost s Amerikou a my ostatní jsme už jen takový doplněk. Všechny nejslavnější celebrity tam žijí, najde se tam spousta lidí s neuvěřitelným talentem a i s naprosto bláznivými nápady. Nikdy jsem nepochopila jak to dělaji, že mají prostě skoro všechno nejlepši. Tak trochu elita, nemyslíte :-)
Když se podíváte na ty "nejlepší zpěvačky" z Česka a nejlepší zpěvačky z USA, to porovnání je opravdu směšné. Stejně tak je to i třeba v herectví nebo tanci. Zkrátka támhle za mořem jsou úplně na jiné úrovni než my.
Na druhou stranu ale musím vyzdvihnout, že v některých sportech jsme mnohem lepší my a od nás pochází i spousta světově známých modelek a samozřejmě bývalá Miss World ;-)




Pro mě je to ale svět neuvěřitelných možnosti a proto už teď plánuji, že se tam příští rok chci podívat a nejraději bych tam i zústala :D. Už jako malá jsem jim třeba hrozně záviděla Disneyland :D Sice je i v Paříži, ale holt v Americe je o hodně větší.

Vždycky mě ale hrozně štve, jak na Ameriku všichni nadávají. Připadá mi, že hlavně starší generace (která věří všemu co vidí nebo čte). Říkají jak jsou namyšlení a hloupí. Namyšlenci se najdou prostě všude a nemůžou se házet do jednoho pytle. Není to ani tak z té strany, jako právě od nás z Evropy. Hlavní roli v tom hraje závist a pocit ukřivdění že oni mají něco, co my ne. I já jim závidím, štve mě už jenom to,že se musím učit anglicky a nemůžu si pustit všechna ta úžasná videa na Youtube, aniž bych je spešl nepřekládala :D

A to že jsou hloupí? Dělal se kolem toho hrozný rozruch když v nějaké anketě nevěděli kde se nachází Austrálie anebo vůbec nevěděli, že existuje Česká republika. Upřímně, my se taky neučíme všechna místa v Americe a řekneme možná tak Kanada, Jižní, Severní Amerika a tím to končí, takže to docela chápu. A mimojiné v takových anketách se extra vyhledávají "tupí" lidé, protože tím je to celé zajímavější a i u nás v Česku se najdou lidé, kteří neví kolik stran má čtverec :D



6 věcí, které mají v USA a u nás ne ..aneb blbosti z mé hlavy

1.Chtěla bych jen tak na ulici potkat mé oblíbené celebrity!
2. Chtěla bych vidět mrakodrap v Česku :D ale to by asi bylo dost kýčovité
3. Chtěla bych si koupit oblečení nebo kosmetiku od značek, které se u nás vůbec neprodávají
4. Chtěla bych umět dokonale mluvit anglicky!
5. Chtěla bych rozumět videim na Youtube z mých oblíbených odběrů
6. Chtěla bych jít na největší horskou dráhu na světě :D


Tak, ale už dost povídání, protože mě zajímá hlavně váš názor. Jaký máte názor na Ameriku a jestli tedy patříte spíše k haterum nebo milovníkům :-)
Doufám že vás dneska nenaštvu trochu delším článkem, zítra uuž tu bude zase něco oddychovějšího.
Mějte se krásně a dobrou noc :-* ( nebo dobré ráno, dobré odpoledne, poledne...) 



4 komentáře:

  1. Amerika = dvere na rozvíjanie ;).

    Kejmy ♥.

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem dlouho patřila spíše k haterům, ale poslední dobou mě to nějak přešlo. A vlastně uvažuju nad tím, jak ráda bych se tam někdy podívala. :)
    Asi to bude tím, že jsem poznala osobně a zprostředkovaně pár američanů a zjistila, že jako národ jsou spíš mnohem méně namyšlení a otevřenější než kdejaký čech. :)

    OdpovědětVymazat
  3. hrozně se mi líbí, jak si ten článek napsala. Máš skvělé názory a musím s tebou souhlasit. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Když mi bylo asi tak 15, tak jsem Ameriku absolutně nemohla vystát a vždycky jsem tíhla víc k UK. V posledních letech se to ale dost změnilo a USA přímo zbožňuju.
    Chtěla bych vidět LA, San Francisco, NYC a všechny známá místa. Miluju Ameriku, její styl, názory a to, jak jsou prostě světoví :).

    A ty tvoje body jsou nádherný :). S těma obchodama naprosto souhlasím a jediný moje štěstí je teda ta angličtina a všemu rozumím. Možná ještě proto mě to k tý Americe tíhne, protože je to prostě náádhera :).

    OdpovědětVymazat