neděle 18. listopadu 2012

Zahrada nesmrtelnosti - Past

Ahoooj, zase jsem po delší době přišla na chuť ke čtení a tak doufám že alespoň trochu uvítáte, když občas napíšu i nějakou tu knižní recenzi..:-) Třeba zrovna dnes mám pro vás tip na skutečně dokonalou knížku!



Zahrada Nesmrtelnosti - Trilogie - PAST - Lauren deStefano
Co kdybyste se dozvěděli, kdy – na den přesně – zemřete?
Díky moderní vědě se každá lidská bytost stává tikající časovanou genetickou bombou. Bezohledné manipulace s genetickými informacemi způsobí, že muži se dožívají pouze dvaceti pěti let a ženy dokonce jen dvaceti. V této bezútěšné době jsou mladé dívky unášeny a nuceny žít v polygamním manželství, aby odvrátily hrozbu, že lidstvo vymře.
Tento osud čeká i šestnáctiletou Rein Elleryovou. Je unesena, aby se stala jednou z vyvolených nevěst a vstupuje do světa bohatství a privilegií. Přestože její manžel Linden k ní chová opravdové city, jediným cílem Rein je útěk – chce najít svého bratra-dvojče a vrátit se domů. Ale Rein se musí vypořádat s více problémy, než jak znovu získat svobodu. Lindenův excentrický otec je odhodlán najít protilátku na genetický virus, díky kterému mu hrozí ztráta syna, i když to znamená jít přes mrtvoly, aby prověřil své experimenty



Mé hodnocení
Příběh se odehrává v budoucnosti, kdy celý svět ovládl virus, kdy muži umírají ve 25 letech a ženy ve 20. Existují i potomci 1.generace, kteří se snaží najít lék, ale zatím se jim to nedaří. Bohužel v této kruté době lidé nechcou aby lidstvo zaniklo a proto unášejí mladé dívky a ty pak vězní pro to, aby mohly přinést další potomky. Rein Elleryová bohužel také unesou...
Knižky většinou začínají nudně, v "Pasti" ale začnete číst hned na první stránce, jak Rein sedí v temné kobce s ostaními unesenými dívkami a právě ji si vybere jeden muž díky jejim zvláštním očím. Od první stránky je tedy knížka hodně napínavá a rozhodně ne nudná.

Kromě Rein si vybere ještě třináctiletou Cecily, která celý život prožila v sirotčinci a proto je tohle pro ní jako splěný sen a Jennu, která je z nich nejmoudřejší, ale zbývají ji už jen 2 roky života. Všechny tři dívky se najednou stanou spolumanželkami Lindena Ashbye, který vlastní rozlehlou residenci, která je celá poskládána z iluzi a lidé uvnitř nikdy nepoznali skutečný život. dívky jsou prvně zavřeny celý den v pokojích, jsou opečovávány a mají vše na co pomyslí. Kromě svobody..

Dívky se spřátelí, Cecily otěhotní a Rein se hodně sblíží i s Lindenem, přičemž zjišťuje, že je ve skutečnosti hodný a je jen loutkou jeho otce pana Vaughna, který v suterénu dělá věci, o kterých bychom raději ani nechtěli vědět.

Jak to nakonec dopadne? Uteče Rein a najde svobodu? A Cecily s Jennou? Najde se lék proti virusu? Pozná Linden konečně pravdu o svém otci?..... Některé z těchto otázek jsem pořád ještě nenašla a proto budu muset urychleně doběhnout pro druhý díl :-)


Celkově musím říct, že je to opravdu strhující příběh už od samého začátku, je to vyprávění, kde i když se třeba nic nedělo, moc mě bavilo. Je to zkrátka neohraný děj, žádní upíři, andělé ani vlkodlaci.. Postavy jsem si opravdu zamilovala, byla tam i jedna smutná chvilka a pár chvílí, kdy jsem se opravdu bála že se stane to nejhorší. Pokud nemáte co dělat při podzimních večerech, tak určitě sáhněte po knížce Past, vyplatí se to.



Žádné komentáře:

Okomentovat