pátek 15. srpna 2014

Nápady na skvělé letní svačiny / Healthy snacks #1


Taky tak rádi v létě experimentujete s ovocem a vytváříte nejrůznějši krásně vypadající dobroty? Protože já ano. Na internetu je toho plno a ovoce máme teď více než dostatek, tak proč ne. Přináším pár nápadu na moc dobré snídaně nebo svačiny. Navíc jsou velmi zdravé a proto není hřích si něco takového dát :)



Základem je určitě samotné ovoce. Takže svačinu si můžete údělat už jen tím, že zkrátka nakrájíte a nasypete na talíř co nejvíc druhů ovoce a je hotovo. Já pokud nemám nápady nebo nestíhám, tak si právě takové ovocné mísy dělám nejraději.



1. Banány v čokoládě ♥

Nic nemiluji víc než kombinaci banánu s čokoládou. Navíc je to úplně jednoduché. Nakrájíme si banán na větší kousky a potom v misce v mikrovlnce roztopíme jakoukoliv čokoládu. Potom jednotlivé banány celé nebo jenom vrch do čokolády namočíme a necháme odležet v ledničce, aby čokoláda ztuhla. Poté můžeme ještě do banánů zabodnout párátka, aby se nám lépe jedlo, popřípadě dozdobit jiným ovocem.
TIP : Pokud je chcete mít ještě zajimavější, můžete do banánů přidat burákové máslo. Tedy půlka banánu, namazat a přiklopit dalším banánem.




2. Ovesná kaše s ovocem ♥

Ovesná kaše není nic nového, přesto jsem tento druh jídla já poznala celkem nedávno. Vezmete si obyčejné ovesné vločky a v hrnci s trochou vody z nich uvaříte kaši. Poté přidáte ovoce jak je libo. Já si do své ovesné kaše dala banány, maliny, borůvky a nektarinky. Mňam.








3. Vafle s banánem a čokoládou
 
Snad moje nejoblíbenější jídlo. Miluji vafle! To stejné se dá udělat i s klasickými malými lívanci. Opět nakrájíte banán a roztopíte čokoládu. Roztopenou čokoládou potřeme vafle a nahoru přidáme pár kousků banánů se šlehačkou.










Ledový čaj ♥

Nemůže chybět i něco dobrého k pití. Jde vlastně o vychlazenou formu černého čaje. Uvaříte si klasický černý čaj a můžete přidat i nějaké koření pro krásnou vůni ( já přidala například skořici a mnoho dalšího a vonělo to teda nádherně). Necháme vychladit v ledničce přes noc. Na druhý den stačí přilít mléko podle chuti a kostky ledu. Jedno z nejlepších pití co jsem měla, je úžasné!

















To by bylo vše z mých oblíbených. Co se vám líbí nejvíce? A máte i vy nějaké nápady na takové dobroty? Užívejte prázdniny :)!









10 komentářů:

  1. Mňaaam, všetky kombinácie vyzerajú tak famózne, že som vyhladla! :-)
    The city of fashion

    OdpovědětVymazat
  2. musím říct, OMG! jedno vypadá líp, než druhé. Jak je možné, že jsem na tyhle přípravy tak strašně líná? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem normálně strašně líná, ale tohle si vytvářet a zdobit mě šíleně baví. Navíc to fakt stojí za to :D ♥

      Vymazat
  3. Super článok! U mňa články o Londýne :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mňam, dostala jsem šílenou chuť na borůvky. A ovesnou kaši bych si také měla začít dělat! :) Je to skvělé a zdravé. Děkuji za tipy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím proč, ale ovecné kaši nějak nemůžu přijít na chuť :/

      Vymazat
  5. Všechno to vypadá úžasně mňamozně :) A teď po zkouknutí tohoto článku mám na to všechno obrovskou chuť :D

    OdpovědětVymazat
  6. to je super!! mám z toho hlad :D
    http://gethealthyandfitwithus.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat