sobota 2. listopadu 2013

Halloween a jak ho slavím já

Halloween. Pro některé naprosto neznámý svátek, pro jiné zase dlouho očekávaný a radostný den. Letos je to podruhé, co slavím Halloween a řeknu vám, je to čím dál lepší :)
Už hodněkrát jsem si říkala, proč něco podobného není i ČR. Vždyť je to tak sueper! Převlíkání se do strašidelných kostýmů, děti chodí po ulicích a sbírají sladkosti, dlabání dýně, dýňový koláč, strašidelné příběhy, horory, společně strávený čas s přátely nebo rodinou...Je toho tolik a považuji to s dnem Díkuvzdání jako jeden z nejlepších svátků vůbec.
Jelikož chodím na anglický gympl, Halloween pochopitelně slavíme a skutečně jsou na tento den skutečně všichni převlečeni do všelijakých masek. Co myslíte, není vtipné se učit angličtinu se Supermanem a sedět vedle zombie :D?
Večer jsem si prostě musela vydlabat dýni. Nemusela jsem ani kupovat, protože jsme si na zahradě vypěstovali vlastní. Sice se mi zezačátku vůbec nelíbila a asi bych víc ocenila tu velkou oranžovou, ale na druhou stranu i tahle je celkem fajn :)







  • Tykve obsahují citrulin - který podporuje vylučování produktů látkové výměny a jedovatých látek.
  • Pravidelné užívání nejméně 1-2 polévkových lžic jader denně - může po delší době (týdny až měsíce) vykazovat preventivní i léčivé účinky při nezhoubných zvětšeních prostaty a při potížích s močovým měchýřem.
  • Nízký obsah sodíku činí z tykví jednu z potravin s nejnižším obsahem soli - tím se řadí do dietních jídel využívaných při léčbě vysokého krevního tlaku, onemocnění močových cest a ledvin.
  • Typický je vysoký obsah draslíku - který podporuje odvodňování, působí proti zácpě a udržuje také basickoadidickou rovnováhu v těle a správné hospodaření s vodou v našem těle.
  • Karoteny, vitamíny C a E, které jsou v plodech tykví rovněž bohatě zastoupeny- působí jako antioxidanty a chrání buňky.
  • Poutají volné kyslíkaté radikály a pomáhají tak předcházet tvorbě nádorů a nežádoucímu ukládání látek na srdečně cévních stěnách.


A když už byla taková halloweenská atmosféra, rovnou jsem si udělala i tenhle super zelený puding :D Použila jsem ten nejvíc obyčejný puding od dr.oetkera, který se jenom rozšlehá, nemusíte jej ani vařit a skutečně je po 3-5 minutách šlehání hotový. Pak už jen stačila přisypat zelené barvivo, zamíchat, přidat nastrouhanou čokoládu a piškoty a dobrota je na světě.
Nepřipadá vám někdy, že kdyby se více prodávaly takhle krásné zelené nebo modré dorty nebo dobroty, nemohli byste odolat :D? Mě totiž vyloženě zelené a modré jídlo přitahuje (nemám samozřejmě na mysli plíseň,haha)




 Abych nezapomněla, mezi mé nejoblíbenější strašidelné filmy, tedy horory patří : The Orphan (Sirotek), Uninvited (Nezvaná) a Kruh (1,2) :) Pokud taky NEmáte rádi krváky, tak musím tyhle filmy jen a jen doporučit. Mají totiž opravdu skvěle promyšlený příběh a překvapivý konec.




 A pro odpůrce filmu můžu ještě dopoučit super knihy s krátkými hororovými příběhy od Anthonyho Horowitze! Vyšly už tři díly, četla jsem všechny tři a jsou vážně super.(Horory na dobrou noc 1,2,3)




Tak, myslím že strašidelné atmosféry už bylo až až. Sice byl Halloween už ve čtvrtek, ale proč to nedohnat ještě o víkendu :)?



A klasicky se musím zeptat..Slavíte Halloween? Jak slavíte? Máte rádi horory? Oblíbený horor? :)

1 komentář:

  1. fajný príspevok :) s nadšením followujem :))

    http://love-me-cause-im-famous.blogspot.sk/ môžeš ma aj ty :)

    OdpovědětVymazat