středa 6. března 2013

Do ČR přišel Army styl

Zdravím :) V posledních několika dnech jsem v jednom kuse šmejdila v nákupních centrech a především se zamilovala do nových kolekcí. Došla mi jedna hlavní věc. To, co najdete teď v opravdu každém obchodě jsou :   džínovina, maskáče, cvočky = zkráceně bych to jednoduše nazvala Army-military stylem. 
Takže teď půjdou volánky a krajky stranou a pojďme se kouknout na něco trochu extravagantnějšího :)


Historie
Původ vojenské módy je spojen s uniformami a oblékáním vojáků v průběhu světových válek v minulém století. Původně jednoduché a neforemné střihy však v rukou žen, které měly k dispozici jen minimum prostředků, začaly získávat zajímavější tvary a paleta použitých barev se rozšiřovala. V 60. letech tento styl ženy využívaly v boji proti válce ve Vietnamu.
V současné době se vojenská móda vyznačuje členitostí, nápaditostí, komplikovanějšími střihy v kombinaci s množstvím doplňků. Loni se tento styl opět vrátil do módy hlavně díky časopisu Vogue, jenž zveřejnil přílohu „Military issue“ s modelkami v military outfitech, které však vypadaly velice žensky.



Poznávacím znamením je zejména maskovací vzor. Součástí army stylu jsou zase vodorovné pruhy zejména na tričkách nebo na šatech v případě dámské módy.



Barvy
Vojenská móda se vyznačuje zejména specifickými barvami, které nejsou příliš výrazné. Nemusí to být jenom khaki, šedozelená nebo olivová, ale rovněž i šedá, hnědá, černá nebo písková (pouštní) barva
 


Detaily na oblečení army stylu
Jsou to zejména kapsy, které jsou neodmyslitelnou součástí military módy. Vyskytují se kromě kalhot i na bundách, kabátech a mnohých jiných místech.
Dalšími prvky jsou různé zipové detaily, cvoky, výšivky či nášivky, řetízky a mosazné knoflíky působící dojmem zašlého lesku. Rovněž by se nemělo zapomenout na dvouřadé zapínání a vycpávky v ramenou. Specifické pro tento styl jsou i lemovaná a vypasovaná sáčka, zkrácené bundičky, cargo délka kalhot, plisování.
Doplňky
Sluneční brýle jsou efektním doplňkem nejen v létě. Součástí army módy jsou tzv. pilotky
Do Army stylu můžeme zařadit i beranice nebo čepice s kožíškem, které byly letošní zimu také hodní populární.


Boty
Kraťasy v létě vhodně doplní sandály, korkáče nebo khaki tenisky. Žabky s maskovacím vzorem se vejdou do jedné stokoruny.
Dámské boty ve vojenském stylu bývají se šněrováním nebo na zip, mívají hodně vysoké podpatky, materiálem je často plátno v kombinaci s kůží a kovovými částmi.




V životě by mě nenapadlo, že se mi zrovna takový styl líbil, ale já to přímo miluju. Prostě, kdybych si měla vybrat mezi  krajkovými šatičkami nebo tímhle, vyberu si Army styl. Zkrátka se v tom cítím lépe, podle mě je to mnohem zajímavější a extravagantnějšího :) Já osobně znám pár kamarádek, které začaly Army styl nosit, možná i tím to bude, že jsem se do toho tak zbláznila. 


?
Je zde ale pár věcí které moc nechápu. Buď je pozadu ČR anebo já, ale co já vím, tak už minulý rok bylo na hodně modních přehlídkách v zahraničí army styl prezentován. Když jsem před rokem začala nosit svou oblíbenou army tašku, všichni se na mě dívali jako na nějakého "houmlesáka" :D A teď jsou najednou maskáče všude a nikomu to nevadí, ach jo :D Takže já myslím že army styl ve světě možná není až tak aktuální jako u nás v ČR kde opravdu na každém rohu najdete džínové bundy, maskáčové kalhoty nebo takové ty super jarní khaki bundy. Další dívnou věcí pro mě je to, že se to sem dostalo teď když začalo jaro. Podle mě to je spíše podzimní nebo zimní moda..Ale co už, army styl konečně dorazil i do ČR a určitě to nenechám bez povšimnutí ♥
Co si o tom myslíte vy?

Kalhoty najdete v Lindexu za 499,- bundu taky ale bohužel za 1200,- Je úžasná, ale tolik peněz se mi za ni nechce dávat. A omluvte ten "bordel" v kabince :D




zdroje : http://www.rodina-finance.cz/zajimavosti.209/army-styl-obleceni-a-vojenske-materialy.22676.html
www.weheartit.com

4 komentáře:

  1. Tak do lindexu se zajdu mrknout kalhoty sháním:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem tam dneska zavítala ... a byla jsem naštvaná ! ... proč jsou zase ty kalhoty 7/8 achjo ... to se mi vůbec nelíbí :(

      Vymazat
    2. To je škoda! Jsou totiž vážně úžasné. Podívej se i v jiných obchodech, myslím že jsem je viděla i jinde než jenom v Lindexu ;-)

      Vymazat
  2. Super článek...army styl se mi taky moc líbí ! Miluju tenhle drsně něžný styl...

    OdpovědětVymazat