sobota 7. července 2012

Kruhy pod očima a jak s nimi bojovat

Kruhy pod očima jsou problémy, který má snad úplně každý. Já osobně na kruhy pod očima moc netrpím, ale že bych je němla vůbec, to také nemůžu říct. Věřím že i vy to máte podobné a proto jsem se rozhodla o tomhle problému zjistit trochu víc.




,,Kruhy pod očima mohou být projevem vyčerpanosti, nedostatku spánku, únavy, stresu, nedostatku čerstvého vzduchu, působení slunečních paprsků, přílišné námahy očí, nesprávné životosprávy."

Kde se vzaly?
Za tmavé kruhy pod očima může zpomalena mikrocirkulace v jemné kůži pod očima. Její tloušťka je pouhých 0,1 milimetru a podkoží řídké, proto snadno přijímá tekutinu. Když se cévy při únavě roztáhnou, aby přivedli k očím více krve, ta se pod tenkou pokožkou jeví jako modrá či modrošedá plocha. Tento tmavomodrý odstín je krev, která prochází cívkami vedoucími hned pod povrchem kůže. To znamená, že změny prokrvení se zde rychle projeví právě v podobě nepěkných otoků a modrých kruhů.

Chápete? Já jsem to po prvním přečtení taky moc nechápala ale raději vysvětlím :D Jde o to, že kůže pod očima je hrozně tenká a proto jde snáze vidět to, co se skrývá za ní. V tomto případě například při únavě se roztáhnou cévy, aby se k o čím dostalo více krve. Věděli jste tedy, že za ty bestie modré kruhy vlastně může krev :-) ?




Příčiny
1) Pokud jsou kruhy pod očima jen v nějaké úseku týden nebo měsíce silnější, znamená to že by jste asi opravdu měli jen více spát, ubrat na stresu nebo změnit svou životosprávu. Kruhy pod očima ovlivňuje třeba i těhotenství nebo menstruace.
2) V případě, že máte velké kruhy pod očima !pořád!, může to znamenat i něco závažnějšího a proto by bylo lepší navštívit lékaře a ujistit se jestli je to opravdu v pořádku.
3) V neposlední řadě může jít i o alergickou reakci na jistý produkt, krém a podobně. Ano i to je možné :-/
Zajímavost - víte že za to mnohdy může i ucpaný nos? Jestli máte rýmu, tak to bude asi ta pravá příčina!



Jak s nimi bojovat?!


                                                                  1) Pít hodně vody!



Voda je zkrátka lék na všechno a ať už máte jakýkoliv problém, vždycky se doporučuje správný pitný režim. mě moc voda nechutná a proto si ji vždycky míchám s citronem nebo šťávou ;-)







2) Ochrana před sluníčkem

Slunce může být další příčina kruhů a zvláště pokud se spálíte. Je zvláštní, že na tu nejjemnější kůžu se mnohdy zapomíná, proto si nezapomeňte mazat tenkou kůžu pod očima, ale i třeba na rukou a nohou.Kamarádka si jednou spálila i oblast kolem uší, takže pozor na to.







3) Spánek, spánek, spánek!





Snad ta nejdůležitější věc, pořádně se vyspěte! Ale pozor, je tady i možnost, že při spánku se krev ještě více hromadí do očí, takže nemusí to být vždy k úžitku. Správně by se prý mělo spát na zádech s jemně zdviženou hlavou. Já osobně spím na dvou polštářích, takže mě tohle problém nedělá :D









 

4) Sůl, kofein...







Sůl zadržuje vodu, takže pro celkový organismus teď v létě není nejlepší a stejně tak i kofein, coca-cola a jiné podobné nápoje. Bez soli se obejdu, ale bez té coly..no nevim nevim :D








 


5) Nemnout si oči!



Spousta z nás si to neuvědomuje, ale ráno si celé rozespalé promneme oči. To je ale bohužel ten největší zabiják a tak hned ranní kruhy pod očima ještě více posílíte. Takže ráno přilepit ruce a nešahat na oči :D









 6) Led!




Určitě znáte plátky okurek na oči že ano? Důvod je takový, že chlad-led na kruhy opravdu pomáhá. Existují různé chladivé polštářky nebo roll-ony, ale můžete použít opravdu i nějakou zeleninu s ledničky nebo klidně i kostku ledu zabalenou v utěrce. Ale všeho s mírou, ať vám neumrzne oční důlek :P
 





7) Menší podvod



Myslím tím samozřejmě korektor a concealer. Pokud nic z toho nezabírá, tak korektor je opravdu věc zaručená a kruhy se alespoň trochu nebo zcela zamaskují. já moc na korektory ale štšstí nemám, protože mi všechny zalézají do vrásek, slívají se anebo vůbec nemaskují. Nemá někdo nějaký tip na DOBRÝ korektor-concealer :-) ?











+ Já používám ( bude i recenze )






Doufám tedy, že jsem vám alespoň s něčím poradila nebo jste se alespon dozvěděli něco nového :-) Všechno jsem hledala a psala já, tedy hodně práce..Tím pádem budu ráda za každý ohlas ;-)
Trpíte kruhy pod očima? Jaké přípravky používáte?







4 komentáře:

  1. hezký článek, dobře sestaveno. na ten garnier taky budu psát recenzi a za mě teda moc hezká nebude. vůbec to nepomohlo, právě naopak.

    OdpovědětVymazat
  2. Super článek !!! :)


    http://sakfashion.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Super článok :)

    http://dreamaboutstyle.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat