středa 1. ledna 2014

Má předsevzetí 2014 a tipy jak je dodržet!

2014
zdroj
 
A je to, je tu nový rok. Rok 2014! Abych pravdu řekla, uteklo to neskutečně rychle a alepoň pro mě to byl šíleně zábavný rok. Celkově jsem moc spokojená a doufám že rok 2014 bude ještě lepší!
Dnešním článkem bych vám samozřejmě chtěla vypsat svá předsevzetí, protože to k tomu prostě patří a i pár mých tipů, jak je dodržet ;)


Novoroční předsevzetí a jak je dodržet?

 


New years resolutions ❤ ( not my photo i dont take any credit ) - Amelia S.
zdroj
1. Zapsat si je!
U mě platí, že to co je na papíře, to mi lépe jde do hlavy, mám to na očích a můžu nad tím i trochu více přemýšlet. Pokud si to řeknete jenom v duchu, pochybuju, že si to budete ještě za pár týdnů/měsíců pamatovat.


2. Mít je na očích!
Zapsat si předsevzetí je hezké, ale ne pokud ten papír okamžitě vyhodíte nebo schováte na to nejvíc nepravděpodobné místo a už ho nikdy nenajdete. Pokud chcete, můžete si to klidně i vylepit na stěnu nebo nějakou nástěnku. Já ale upřednostňuji založení do desek nebo na první stranu sešitu..Zkrátka na místo, kde víte, že ho alespoň párkrát do týdne uvidíte.

that's my little fact | via Tumblr
zdroj








3. Co nejvíce své předsevzetí rozvést do detailu!
Předsevzetí "Žít zdravěji" je hodně obecné. Mnohem lepší je si udělat  podrobnější plán, který se bude i lépe dodržovat. Raději si napište "3x týdně budu cvičit a 3x týdně si opravdu dám záležet na vyvážené zdravé stravě" To vlastně skutečně znamená žít zdravěji ;)

4. Reálné cíle 
Dát si jako předsevzetí každodení cvičení je celkem nepravděpodobné. Vždycky se najde den, kdy prostě cvičit nemůžete a hlavně..Pokud jste nikdy nějak pořádně necvičili, pochybuji že od nuly dokážete vyjet hned na 100%. Takže si zadejte jen taková předsevzetí, která pro vás budou výzva, ale reálná a určená vaší úrovni dovedností.

5. Mluvit/ psát o tom s ostatními
Pokud se do něčeho opravdu chcete pustit, je mnohem lepší z toho udělat zábavu. Víte kolik je fitness blogů, kde holky skutečně každý den píšou o svých výsledcích, fotí a píší recepty na zdravé jídlo a mají spoustu čtenářů. I kdybyste začali psát blog o úplné blbosti, určitě si najdete čtenáře, které to bude zajímat nebo se o to také budou snažit s vámi. Potřebujete letos dočíst 20 knih povinné četby a ani za nic vám to nejde? Začněte si psát čtenářský deník na blogu a pak pište recenze. Tohle je opravdu důležité pravidlo. Zkrátka se podělit o své úspěchy se světem, je to pak mnohem větší zábava a plní se to stokrát lépe :)))

New Years Resolution
zdroj

A má předsevzetí?

1. Více se učit / Lepší známky ve škole, občas to fakt flákám a vím že by to mohlo být lepší
2. Jíst zdravěji / Nejíst po 20.hodině, omezit sladké ,to moje jezení z nudy je hrozné
3. Cvičit → Ve dny kdy nemám tréninky, 2x týdně delší workout / celkem se mi to dařilo, akorát poslední dva mesíce to zas nějak ujelo
4. Uklízet si pokoj každý den / taky máte ten pocit že si uklidíte a ještě ten samý den máte zase nepořádek..
that's my little fact | via Tumblr
zdroj
5. Najít si nové přátele / mám šíleně dobrý pocit, když si najdu nové skvělé přátele, chci v tom pokračovat i letos
6. Mít 100 pravidelných čtenářů / tak tohle je challenge, je tu 68 odběrů právě teď, to dáme :)
7. Omezit nezdravý fast food, alkohol povolen jednou měsíčně / nejsem žádná alkoholička samozřejmě, ale někdy je toho v měsíci více no :D A ten fast food rozhodně omezit! Přecházím na bagety se Subwaye :3
8. Najít si brigádu / hodila by se
9. Přečíst 20 knih / možná i více, ale ta 20 je základ
10. Přečíst 7 knih z povinné četby / spíše jsem chtěla napsat 10, ale v tomhle si moc nevěřím
11. Jít dvakrát k zubaři / ani nevíte jak to flákám, mám z toho panickou hrůzu
12. Udělat něco opravdu dobrého pro lidi v nouzi / vždycky jsem chtěla darovat peníze na charitu, adoptovat si zvíře v zoo nebo cokoliv podobného, tentokrát to hodlám splnit :)
13. Jit na koncert / tohle mě láka už dlouho!
14. Naučit se vařit / haha, vážně už bych měla
15. Dodělat pokoj / mám už asi rok nový pokoj, ale pořád je pár věcí nedodělaných
16. Seoul 2015 plán / Anoo za zhruba rok a půl jedeme do Seoulu a už teď se hodlám připravit jak nejvíc to půjde

that's my little fact | via Tumblr
zdroj


Jo, je jich celkem hodně, ale já vím že většinu z nich dokážu splnit určitě. Některé budou těžší, ale jinak skoro všechny mi připadají jako nová zábava na rok 2014 a už se těším až se pustím do plnění :) 

A co vy? Jaká jsou vaše předsevzetí :)?

8 komentářů:

  1. Happy New Year 2014 ♥
    alexxieoffiacial.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. Myslím, že použiji tvé rady na dodržení předsevzetí, napíšu si je a připíchnu na nástěnku, kde je budu mít stále na očích.
    I já mám více předsevzetí, ale ty nejdůležitější jsou začít pravidelně cvičit a přestat si kousat nehty. Tyhle dvě se budu snažit dodržovat na 100% :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přeji hodně štěstí! Hlavně s těma nehtama, štvalo mě to když jsem byla mladší a jsem vážně ráda, že jsem se toho zbavila ;)

      Vymazat
  3. Pro mě jsou předsevzetí hrozný .. nikdy se mi je nepodaří dodržet :DDD Zuz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, mě taky většinou ne :D Letos jsem si ale dala taková předsevzetí, která pro mne nejsou tak těžká k plnění. I tak to ale bude výzva no :D

      Vymazat
    2. Tvoje předsevzetí se mi opravdu líbí :) Určitě bych si z nich vybrala :)

      Vymazat
  4. Já si předsevzetí nedávám, protože je většinou nedodržím a ani teď, když nad tím teď přemýšlím, mě nenapadá, jaká předsevzetí bych si mohla dát :)

    OdpovědětVymazat