čtvrtek 31. října 2013

Knižní řetězovka 4.díl





Pořádá Luu


30. Největší knižní výzva?
old book | via Tumblr
zdroj
Povinná četba -_- Bohužel, ať se snažím sebevíc, nejde mi přečíst snad ani jeden kousek jakkoliv zábavné povinné četby. 

31. Největší knižní výzva, do které se stále bojíš jít?
Nevím jestli je to největší výzva, ale už dlouho se odhodlávám si koupit nějakou fakt hodně tlustou knihu, kterou bych chtěla přečíst. Třeba 700- stranovou knihu. Asi bych byla na sebe vážně hrdá, kdybych někdy takovou bichli přečetla :D Pro začátek bych chtěla začít s Hostitelem, který taky není nijak extra krátký.

32. Oblíbený básník?   

Uff, tak tady vás asi zklamu. Já a poezie, to nejde dohromady. Samozřejmě už jsem viděla pár opravdu krásných básní, ale žádného specifického básníka si nepamatuji (přestože momentálně se pokouším přečíst Kytici od Erbena)

33. Kolik knih si obyčejně půjčuješ v knihovně?
Hodně :D Vždycky minimálně čtyři nebo pět. Problém je v tom, že snad nikdy nepřečtu úplně všechny, protože se mi do toho ještě nahromadí mé vlastní knihy, které mě ve většině případů baví mnohem víc, než ty z knihovny. Tím pádem jsem poslední půlrok v knihovně vůbec nebyla ;) 

Aphrodite LaFont 34. Vratila jsi už knihu do knihovny, aniž bys ji přečetla?
Viz předchozí otázka. Většinou to ale bylo z důvodu, že mi prostě propadla půjčovní lhůta a já knihu nestihla ani rozečíst.


35. Oblíbená knižní postava?
Nad tímle bych mohla hloubat dlouho. Nemám žádnou určitou postavu, ale hodně vyhraněný typ mé oblíbené postavy. Většinou je to hlavní dívčí postava, která má hrdinskou povahu, ale přesto se nechová jako spasitel světa a nedělá hlouposti. A pokud je hlavní hrdinka i dostatečně drzá a vtipná, pak má u mě zaručeně vyhráno.

36. Oblíbený knížní záporák?
Mít v oblibě záporáka, to snad ani nejde ne :D? Ale tak třeba mám ráda Afroditu se Školy noci, která také byla ze začátku záporná postava. Anebo naposledy se mi celkem líbila i postava Petera v Rezistenci.





37. Knihy, které si obvykle beru na prázdniny?
Na prázdniny beru většinou ty nejlepší kousky, na které se už delší dobu těším. Anebo naopak i ty nejhorší, abych se donutila je konečně někdy přečíst :D Je to různé..

38. Nejdelší doba, kdy jsi nečetla?
Měla jsem velkou knižní krizi někdy na přelomu 8. a 9. třídy základní školy, kdy jsem opravdu nečetla vůbec. Bylo to období, kdy už mě přestaly bavit knížky pro mladší a zároveň jsem ještě neobjevilo kouzlo úžasných dystopii ♥

Untitled
zdroj
39. Kniha, kterou jsi nedokázala/nemohla dočíst?
Těch je hodně, jak říkám, v té deváté třídě byly nějaké pokusy, ale neúspěšně. Jinak ale mezi typické nedočtené knihy patří právě ta povinná četba :/



40. Co tě dokáže při čtení vyrušit?
To záleží na tom, jak moc jsem do knihy zažraná .Většinou mi ale žádné zvuky nevadí ve čtení..spíše mě vždycky vyruší čas anebo povinnosti :(



 
 


středa 30. října 2013

Nivea tělové mléko do sprchy / recenze



Značka : Nivea
Název : Tělové mléko do sprchy
Cena : 90,- za 250 ml/ 120,- za 400ml (cca)

Co slibuje?
•Lehké složení s mořskými minerály poskytne normální pokožce dlouhodobou a intenzivní hydrataci.
•Unikátní formule se po nanesení na vlhkou pokožku okamžitě vstřebá a po opláchnutí ji zanechá úžasně jemnou, hebkou a voňavou.
•Poté se stačí pouze utřít a je možné se ihned obléknout. Není potřeba použít běžné tělové mléko, pokožka má již veškerou péči.
•Uspoří Váš čas – není třeba čekat, až se vstřebá.







Design, balení a aplikátor
400 ml balení je opravdu velké a proto se nemusím tak strachovat, že hned dojde. Vzhled je jednoduchý, hezký, typický Niveovský. Přesto je trochu zvláštní že aplikátor je jakoby dole a proto proto sprcháč nemůžu postavit na sv é místo před tím, než jej zavřu, což je docela nepraktické (řekněme že se opravdu sprchujete, v ruce držíte sprchu, ale jak chcete jednou rukou ten sprcháč zavřít, ještě navíc když máte na ruce obsah, který chcete použít? Toť má teorie, ale vážně je to trochu nepraktické :D)

Vůně
Opět vůně, která by se dala od Nivey očekávat. Žádná silná parfemace.

Aplikace, konzistence..
Konzistencí jde o trochu tekutější klasické tělové mléko, roztírá se skvěle, bez problému. Při oplachování ještě nějaká ta trocha na těle zbyde, nevím, jestli to má být účel, anebo se skutečně musí všechno odstranit už při oplachování. .

Účinky
A konečně jsou zde ty slavné účinky. Je mi líto, ale já žadné extra účinky nenašla. Pravda, nemám skoro vůbec suchou pokožku a pokud ano, tak jedině v té pravé zimě. takže se ještě možná účinky dostaví, ale zatím nevím co na to říct.

Celkové hodnocení
Určitě musím Niveu pochválit za naprosto revoluční nápad, nikdy jsem o sprchovém mléku předtím neslyšela a skutečně to usnadňuje práci. Jenže..Byla zde poznámka, že ušetří čas..Mě ale pořád nedochází, jak ušetřím čas, jestli se namažu ve sprše anebo až venku :D Krom toho tohle se musí ještě oplachovat narozdíl od obyčejného mléka. Takže podle mě jde zde jen o tu výhodu, že nebudete celí upatlaní od klasického mléka a můžete se hned obléct, aniž by se na vás všechno lepilo ;) Nápad pěkný, pokožku určitě nějakým způsobem vyživu, v tomhle Nivei opravdu věřím. Účinky uvidím asi až v zimě, prozatím jsem ale spokojena a mám alespoň lepší pocit, že to nezanedbávám. Přiznávám, že předtím jsem se normálně moc tělovým mlékem nemazala.
Ale abych vás neodradila, co jsem tak četla recenze, je tohle mléko hodně oblíbené a hodně si ho chválí! A věřte tobu nebo ne, mě trvalo skoro dva týdny, než jsem ho sehnala, jaky o něj byl zájem :D

• K dostání jsou dva typy. Bílé balení je určeno pro normální pokožku. Modré balení pro hodně suchou pokožku.






pondělí 28. října 2013

Vánoční wishlist (Dlouhé zimní večery #2 - Vánoční seznam přání)

Untitled
zdroj
Do Vánoc zbývají už necelé dva měsíce a proto přišel čas začít psát nějaký vánoční wishlist, tedy seznam přání co bych chtěla najít pod stromečkem. Nebudu moralizovat s tím, že si přeji na Vánoce pouze štěstí a zdraví pro celou rodinu, jinak nic. To je snad jasné, samozřejmě si přeji pro sebe, rodinu i své blízké jen to nejlepší, ale to nám bohužel ani Ježíšek nemůže přivézt :) Proto se zaměřím na ty hmotné dárky.



Letošní seznam není o ni delší ani kratší než ty předešlé, ale v hodně věcech se liší. Zaprvé nechci žádné blbosti a překvápka, ale skutečně jenom věci, které si už předem objednám nebo zkrátka to, co vážn využiji. Zadruhé nechci najít pod stromečkem žádné oblečení ani doplňky, protože chceme s mamkou po Vánocích jet do Anglie na nákupy, takže k čemu :)




♥ Zrcadlovka
.
zdroj
Mezi mé naprosto hlavní přání pro rok 2013 je zrcadlovka. Tento kousek jsem původně měla dostat už minulý rok, ale nějak jsem byla poblázněna současnou technologii a místo toho si vysnila tablet. Tento rok ale konečně přišel i na řadu foťák. Konečně pořádná zrcadlovka, super makro, kvalitní zaostřené fotky a hlavně už se nebudu nervovat. S mým starým foťákem se vážně neskutečně blbě fotí pro články na blog. Proto si přeji zrcadlovku nejen kvůli blogu, ale také proto že miluji focení a zkrátka mě to baví.
Jen dotaz..poradíte mi nějakou super zrcadlovku? (Samozřejmě v nějaké normální ceně..Opravdu nechci foťák za 20 000) Nemůžu se vůbec rozhodnout, je tolik druhů a značek..





Untitled
zdroj
♥ Knihy, knihy a ještě jednou knihy
Není žádná lepší příležitost, než si přát kupu knih právě na Vánoce. Předběžný seznam ještě nemám, ale určitě bych tam chtěla mít Hostitele, Krásnou katastrofu, Rudou jako rubín, 2.díl Hunger games a dědičky...a tak dále :D

Ladybox předplatné
Mám ráda tyhle boxíky, ale přeci jen 300,- jsou pro mé kapesné trochu zatěžující, takže bych si to chtěla trochu usnadnit tím, že bych si přála předplatné Ladyboxu alespoň na nějakou dobu :)





♥ Do pokoje
| via Tumblr
zdroj
záclony, lustry, poličky atd.. Jelikož mám stále tak trochu nedodělaný pokoj :D Chtělo by to vyměnit ty slabé žárovky za pořádné světla a taky nějaké záclony do těch velkých oken, protože i z lesa může někdo koukat..

Yankee olejová lampa a svíčky
Náhodou jsem narazila, že v našem městě se prodávají výrobky od Yankee Candle a jsem z toho vážně nadšená. Tolik krásných vůní, jen škoda že jsou trochu dražší.





♔gɪʀʟy quoтєs♔ (whatgirlslove8) on Instagram | iPhoneogram
zdroj


♥ Sluchátka
Se sluchátkama má hodně lidí problém, nikdy nic nevydrží. Sice momentálně jedny mám, ale hudba není tak kvalitní jako u těch dražších sluchátek. Samozřejmě nechci nějaké beaty, ale prostě jen trochu kvalitnější pecky :)










♥ Remington fén
Remington D 5020 fén
zdroj
Věřili by jste tomu, že naše rodina používá fén starý asi 20 let -_-? Vždycky mi to připadá hodně komické, máme doma všechny ty vychytávky dnešní doby, ale fén starý 20 let. To chce napravit a myslím že to všichni moc uvítáme.

Obal na tablet a mobil
Co dodat, tablet se při cestování může snadno poškrábat a na mobil jsem si vyhlídla jeden super pandí kryt :D








Maxiime Sieta | via Tumblr
zdroj
♥ Obey beanie
Miluji beanie, ale štve mě když nosím čepku, kterou má polovina lidí v ČR. Obey beanie jsou ale prostě super.


















Catrice L'afriqe c'est chic nailpolish
zdroj
♥ Catrice laky
A taktéž miluji laky od Catrice. Asi si budu pár odstínů přát :)















contract? ★
zdroj



♥ Korejsko-anglický slovník atd.
Pro studium nezbytné :) Plus ještě pár knížek..













pink on Tumblr
zdroj



♥ Asijská kosmetika
Jedním slovem, jsem zamilovaná do asijské kosmetiky, takže si chci určitě něco objednat z ebaye. Určitě tam budou značky jako Etude House ♥, Skin Food, Holika Holika, ...













GD for life
zdroj

♥ CD Album
CD od některého s mých oblíbených interpretů, to bude ještě ale asi hodně těžké rozhodování :D

















A to by bylo tak zhruba vše :) Samozřejmě nejde o úplně přesný seznam, může se ještě trochu změnit (nebo spíš pár bodů ais ještě přibyde), ale ten základ tam je. Chci na tyto Vánoce převážnou část objednat a kupovat z ciziny (převážně z Asie), takže se moc těším :))

A jakpak jste na tom vy? Co je vaše největší (hmotné) přání? 
A prosím poraďte mi s tou zrcadlovkou.



Málem bych zapomněla, tento článek je součástí projektu "Dlouhé zimní večery" ;)  Tento projekt vymyslela Táňa a všechny informace a témata najdete na jejím blogu ZDE




neděle 27. října 2013

Essence 05 Black To the Roots



Značka :  Essence
Limitovaná edice : Floral Grunge
Název : 05 Black To The Roots








Barva
Tento lak je prostě magický. Jde o matný černý lak s kusy malinkých třpytek. Ty jsou ale jen hodně nevýrazné, takže se nemusíte bát, pokud nemáte o nějaký extra třpyt zájem.  Taktéž nemůžu úplně stoprocentně říct, že jde o černou. Možná trošičku světlejší odstín černé. Připomíná mi vždycky večerní oblohu.

Krytí + výdrž
Krytí je super, stačí jedna vrstva a díky přítomnosti trochy třpytek lak drží krásně celý týden.

Celkový názor
Celkově můžu říct, že jde o velice povedený lak. Používám ho hodně často, pracuje se s ním dobře a hlavně dlouho vydrží. Ale až nedávno jsem si všimla, že je lak opravdu matný, což není úplně běžné u laků že :)



A pochopitelně můj malý komentář k tomuhle nail looku. Většinou se vždycky inspiruji z internetu, tentokrát je tohle ale naprosto z mé hlavy a ani jsem si nikde nedopomohla. Zkrátka a dobře první co mě napadlo bylo : Zářívá noční obloha plná hvězd :) Základní vrstva je z právě zmíněného laku, nenechte se ale zmást, protože na konečky nehtu jsem dala celkem silnou vrstvu stříbrného laku pro třpytivý efekt. A co by to bylo za oblohu bez hvězd? Nechyběly ani dvě hvězdičky na palci a prsteníčku každé ruky. Já jsem moc spokojená, konečně nehty které mají nějaký význam a opravdu něco představují!





úterý 22. října 2013

Forever21 a jednodenní procházka Vídní

Minulý týden jsem měla možnost na jeden den navštívit Vídeň. Řeknu vám, je to vážně hezké město, krásná architektura a líbilo se mi, že tam není takový zmatek a přelidněno jako v jiných městech.

Vzhledem k tomu, že do Rakouska se dostanu několikrát do měsíce, není pro mě návštěva Vídně nijak extra významná událost a jela tam hlavně kvůli nákupům, na které jsem měla zhruba dvě hodiny čas v Kartner Strasse (omlouvám se, ale vážně netuším jak na mé klávesnici naťukat přehláskované písmena, takže si to zkuste domyslet :D ). Mám i pár fotek, tak se vám aspoň přibližně pokusím vysvětlit, co jsem vlastně viděla.



První zastávkou byl dům Hundertwasser, který je opravdu originální a hraje všemi barvami. Byl postaven právě panem Hundertwasserem s tím, že chtěl trochu narušit Vídeňské předměstí, kdy všude bylo všechno stejné a trochu nudné. I dnes zde normálně žijí lidé a na střeše rostou stromy. Vůbec by mi nevadilo v takovém domečku bydlet, protože je vážně super :))

Kašna před Hundertwasser domem


Další zastávkou byl zámek  Belvedere, kde jsme se prošli po areálu a hezkou zámeckou zahradou.



Taktéž zámek Belvedere. Všimli jste si, jak jsou všechny budovy nádherně spravené? Jako nové.





Miluji House od Parliament v Londýně, ale uznávám, že tenhle parlament je také nádherný! V jednu chvíli jsem si ani nepřipadala ve Vídni, ale spíše někde ve starověkém Řecku. Ty sloupy jsou boží :)





Parlament



Pomník u parlamentu..Jestli má nějaké jméno, tak se mo omlouvám, ale netuším.

 

No řekněte, nepřipadá vám jako bych šla po chodbách školy čár a kouzel v Bradavicích :)? Mám podezření, že se to vážně natáčelo tady..Akorát mi tam teda vzadu leží bezdomovec :D


Burgtheater..Tak dlouho už jsem nebyla v divadle, vevnitř to musí být nádherné.


 A konečně můj super komentář k nákupům :D Kartner ulice je nejluxusnější a nejznámnější ulice ve Vídni (plus ještě jedna, tam jsem ale nebyla). Mohla jsem zde na vlastní oči vidět obchody jako Chanel, Prada, Dior, Gucci, Louis Vuitton a podobně. Obchody to byly obrovské, pomalu pozlacené s nádhernými výlohami. Našly se zde ale i levnější obchody jako například Tally Weijl. Tyto obchůdky byly ale právě naopak hodně malinké a do druhého patra se většinou chodilo po úzkých schůdcích. To hlavní jsem ale našla. FOREVER 21.. Kdo tento obchod nezná, tak se omlouvám, ale..Kdo by neznal forever 21? Ten oblíbený obchod, který je pouze v anglii a americe a všechny youtuberky a vlogerky o něm pořád mluví ve svých haul videích a podobně. Prostě jsem neskutečně ráda, že jsem se i já sem mohla kouknout. Přesně podle mých očekávání, sortiment byl moc hezký. Sice to nebylo tak, že to po šem šáhnu bych si hned koupila, ale našla jsem zde hlavně přenádherné šaty všech stylů a krásné svetříky na zimu. Ceny se většinou pohybovaly od 20 euro, takže nijak extra levné, ale třeba 20 euro za nádherné šaty je slušná cena. Zkoušela jsem ještě jeden krásný svetřík, ale v přepočtu by mě stál skoro 600 korun, což už je trochu hodně, takže jsem to nakonec vzdala. I tak jsem si ale koupila jedny krásné černé šaty za 21 euro a jsem ohromně spokojená. U nás doma mám neskutečný problém sehnat šaty a ve forever 21 jsem zkoušela asi 5 šatů a všechny mi seděly. Bylo to vážně těžké rozhodování. Celkově mám ale z tohole obchodu skvělý pocit a rozhodně se tam chci zase někdy vrátit a nakoupit toho trochu více :))




pondělí 21. října 2013

Horečka (2.díl) - Lauren DeStefano




Autor : Lauren DeStefano
Název : Horečka
Série : Zahrada nesmrtelnosti
Díl : 2.dil /3
Nakladatel : Fortuna Libri
Datum vydání : 2012/09
Počet stran : 351
Cena : 116,- (bux.cz), koupeno za 149,- v Dobrovském




Pokračování mrazivého románu Past
Rein je opět v akci. Po útěku ze sídla se dostane do zajetí ke kuplířce, avšak odhalí její úmysly a začne opět vzdorovat. Jak dopadne strastiplná cesta k Rowanovi? Vaughn je rozhodnutý přivést Rein zpět do sídla za každou cenu. Tentokrát jde Rein o všechno.






 
Pokračování prvního dílu Pasti z trilogie Zahrada nesmrtelnosti pokračuje ve stejném duchu jako v prvním díle. Hlavní hrdinka Rein konečně utekla se svým přítelem Gabrielem od Vaughna a Lindena, kterého si musela vzít z donucení. Příběh pokračuje jejich cestou do New Yorku, kde chce Rein najín svého bratra, který si o ní myslí, že je mrtvá. Cestou je ale čeká plno překážek, dostanou se do "vykřičené ulice", kde je Rein opět v zajetí a když už se konečně dostane domů, nenajde ani stopy po svém minulém životě. Navíc se ji začne projevovat horečka, se kterou má něco dočinění Vaughn, ke kterému se pak nakonec stejně musí vrátit, ale bez Gabriela..


Rein : Hlavní hrdinka
http://31.media.tumblr.com/d934f6d39ede0e9912b7b53201723d53/tumblr_mr5uujZNd21rpyqe2o1_1280.jpgRein je pro mě taková pohodová postava, v ničem mě neštve, v každé situaci se chová přesně tak, jak bych si to já představila. Možná že se v ní i trošičku vidím :) Na druhou stranu jde o celkem nevýraznou hlavní postavu..

Gabriel : Sluha, přítel Rein, který s ní utekl
Proč mám pocit, že je Gabriel takový nijaký. I když byl po celou dobu s Rein, moc toho nenamluvil a nic extra se nestalo. Jasně, je super, chránil Rein, ale..Zase tomu něco chybí

Linden : Manžel Rein
Konečně postava, která ve mě vyvolává mnoho otázek. Vážně bych chtěla vědět, co si opravdu myslí, co cítí, proč se pořád tak nechává olivňovat svým otcem a hlavně, jak to s ním nakonec dopadne. Ve skutečnosti mi je ho i celkem líto.

Vaughn : Otec Lindena, záporák
Hrozný chlap, cokoliv řekne, zvedá se mi žaludek a hlavně ho nesnáším za to, že dělá v suterénu. Hrozné. Na druhou stranu, věřím, že jednou asi ten lék vážně najde. Je smutné, že i v dnešní době, když se vytvářejí nové léky nebo i různé přípravky, jsou nejdříve testovány na zvířatech :(

Debbie :
Je mi moooc líto, že její maminka Pomněnka zůstala ve vykřičené ulici. Narozdíl od ní, Debbie je zamlklé dítě, které nevyvíjí téměř žádný děj a občas mi i lezla na nervy.

 
Miluju tu obálku! Sice obálka od Pasti se mi líbí více, ale i tak. Nejlepší jsou takové ty propojená kolečka. Jedno ukazuje na samotnou Rein v šatech z vykřičené ulice → Snubní prsten → Karta → Havran. Má to skvělou spojitost a často mě nutí nad tím přemýšlet. Vážně je to dokonale vymyšlené. Došla jsem k názoru, že černý havran bude nejspíš znázorňovat Vaughna?? 


Fever (The Chemical Garden, #2)Fugitive (Le dernier jardin, #2) Fever (The Chemical Garden, #2)Delírio (O Jardim Químico, #2)



http://25.media.tumblr.com/1414dbd314038e3b3dab0625060dc089/tumblr_mtssg9daeV1s3q7eyo7_250.png
zdroj
Všimla jsem si, že celkově  tato série je trochu pomlouvána, má hodně kritiky a hodně lidí neoslovila. Dá se koupit za docela směšnou cenu kolem 100 korun, což je opravdu málo na rok starou dystopickou knihu. Myšlenka knihy se mi líbí hodně, jde o opravdu originální dystopii, ale je pravda, že autorka hodně popisuje a málo se toho děje. Žádnou akci nenajdete, žádné bojování, střílení, skákání po střeše a podobně. Opravdu  se nebudete bát a ani nebudete nijak extra napjatí. Ale! Budete nejspíš trochu vydeptaní, protože celá kniha je pro mě hodně depresivní. Lauren napsala knihu až s mrazivým klidem, s dokonalým popisem okolí i samotných pocitů hlavní hrdinky. Navíc kniha dokázala být často dost drsná, například zneužívání dívek za peníze ve vykřičené ulici, přičemž se i Rein málem stala jednou z nich. Taktéž jsem byla na pokraji zhroucení poté, co skoro 30 stran bylo popisováno jen to, jak Rein bezmocně leží na operačním křesle v suterénu a jsou na ní prováděny všechny možné pokusy. Jediné co se mi moc nelíbí, je vztah Rein+Gabriel. Je to trochu nuda, nevím sice, co jim chybí, ale celkově se jejich vztah v knize moc nevyvíjel a Gabriel mi přišel spíše jako její ocásek co se ji snaží ochránit, ale většinou marně. I když mám Gabriela ráda, myslím, že by se měl trošičku více projevit. 

 
Neberu nikomu názor, že se v knize nic neděje a je to nuda. Ale pro mě je to tak neskutečně zajímavá kniha, že ji prostě miluji. Miluji autorčino popisování, miluji tu depresivní atmosféru kdy je prostě všechno špatně a miluji závěr knihy. Ten byl vážně šílený a poslední strany ve mě opět vyvolaly hromadu otázek, co se stane v dalším dílem. Kniha má silný příběh, hodně realistický a autorčino popisování mě dostalo. Za mě palec nahoru! Jen musím upozornit. Fortuna Libri nehodlá v nejbližší době vydat závěrečný díl této trilogie :/ (To je vážně na zabití!)  


Pokud jste knihu nečetli, tak samozřejmě nemůžete odpovědět, ale pokud ano, tak jaký máte názor? Přikláníte se spíše k té kritice, nebo naopak :)?

http://25.media.tumblr.com/cfaab26f4e0c1aef09be7fd875564162/tumblr_msw1qjGQi41rlojm7o1_500.jpg

zdroj